Îngrijirea lemnului

34 de ani de experiență.

Cum putem avea grijă de lemnul din mobilierul nostru pentru a-l păstra proaspăt și atractiv?

O proprietate importantă a elementelor din lemn este sensibilitatea lor la condițiile atmosferice, cum ar fi lumina soarelui, vântul și umiditatea. Nu este posibil să protejăm lemnul 100%, astfel încât să nu cedeze permanent și pentru mulți ani procesului natural de îmbătrânire. Pentru a păstra aspectul proaspăt al plăcilor pentru o perioadă mai lungă de timp, le protejăm în timpul producției prin lăcuire sau ungere. Aici merită să adăugăm că lemnul din oferta noastră este împărțit în:

  • Lemn de conifere europene - moale - îl protejăm cu lac în diferite culori (vezi "paleta de culori pentru lemn" în stânga).
  • lemn exotic - dur - îl protejăm cu impregnare și apoi cu ungere.

Lemn de conifere europene - moaleLemnul de conifere lăcuit își păstrează aspectul original mai mult timp, spre deosebire de lemnul exotic protejat prin ungere. Acest lucru se datorează faptului că lacul este un strat durabil, iar uleiul este spălat și se absoarbe în structura lemnului. Cu toate acestea, din cauza structurii lemnului de conifere, întreținerea nu se efectuează atunci când lemnul este uzat (lac ciobit, deteriorări mecanice), toate plăcile uzate trebuie înlocuite. Procesul de întreținere cu lemn exotic este diferit....

Lemn exotic - lemn de esență tare

Deși lemnul exotic se decolorează mai repede decât lemnul lăcuit, acesta are o textură care îi permite să fie întreținut și să își recapete prospețimea inițială. Lemnul exotic are o tendință naturală de a "bea" ulei, care poate fi spălat și de ploaie. Acest lucru expune învelișul exterior la arșiță - uscarea de la soare. În acest scop, este important să nu uitați să aveți grijă de lemn, ungându-l în mod regulat. Datorită gradului diferit de îngrijire a lemnului, vă sugerăm două soluții:

  • Pentru lemnul care are încă un aspect proaspăt, la șase luni de la cumpărare, curățați plăcile (apă cu detergent de vase) - astfel încât uleiul să nu se amestece cu murdăria - și apoi ungeți cu ulei suprafețele vizibile. Acest proces trebuie repetat la fiecare 6 luni. Acest lucru este suficient pentru ca lemnul să aibă un aspect plăcut pentru o perioadă lungă de timp, cu culori intense.
  • Al doilea caz este atunci când plăcile au devenit deja cenușii și s-au decolorat. În acest caz, începeți prin a șlefui suprafața cu șmirghel (mai întâi cu un granulaș mai grosier, de exemplu 180, apoi cu un granulaș mai grosier, de exemplu 240 /300) până când se îndepărtează stratul cenușiu; șlefuiți, de preferință, suprafețele vizibile, adică suprafețele superioare / laterale, pentru a nu deșuruba plăcile; înșurubarea plăcilor la loc necesită practică și necesită timp; apoi aplicați un strat de agent de impregnare urmat de un strat de ulei.

Mai jos, sunt prezentate plăcile din aceeași serie după întreținere (șlefuire și ungere) și înainte de întreținere.

  • Fiecare dintre panourile de la început arăta ca cel din fotografie, cu numărul 1. Panourile nu au fost întreținute și au fost expuse la mediul exterior pentru o perioadă lungă de timp (o perioadă de aproximativ 2 ani).
  • Numărul 2 arată o scândură după ce suprafața sa a fost șlefuită și fisurile au fost umplute (măsură opțională).
  • Planșa 3 prezintă o planșă care a fost șlefuită, impregnată și unsă cu ulei. Vă rugăm să observați diferențele dintre planșele 1 și 3. Este vorba de aceeași planșă - înainte și după conservare. Arată ca nouă. Imaginile arată un avantaj important al materialului lemn de esență tare - lemn exotic. Acesta poate fi foarte ușor de restaurat și readus la o stare proaspătă și nouă.
Contactați
Setări de confidențialitate